Tisztelt Szülők, kedves előkészítő osztályba érkező diákok!
 
A János Zsigmond Unitárius Kollégium meghirdeti a 2016-2017-es tanév iratkozási tudnivalóit az előkészítő osztályokkal kapcsolatosan:
 
 
Találkozás-ismerkedés-tudnivalók:
 
2016. február 25-én, csütörtökön délután 17 órára szeretettel várunk minden szülőt és gyermeket a kollégium tornatermébe, ahol játékos-zenés együttlétben lehet majd a tanító nénikkel ismerkedni.
A szülőkkel 17:30-tól megbeszélést tartunk a Felvinczi György díszteremben, ahol a beiratkozás tudnivalóit is részletesen ismertetjük.
Számítunk jelenlétükre!
 
 
Fontos tudnivalók:
 
Iskolánk a 2016–2017-es tanévben két előkészítő osztályt indít:
 
E. A osztály (német nyelvoktatás),
 
E. B osztály (angol nyelvoktatás).
 
Egyházi intézmény lévén, az iskolánkba való felvétel nem a körzet alapján, hanem a minisztérium által kiadott általános módszertan és az iskola saját szempontrendszere alapján történik. A szempontrendszert a február 25-i délutáni találkozáson ismertetjük.
Az iskola sajátos szempontrendszere itt tanulmányozható.
 
Beiratkozni az iskola titkárságán lehet február 29. és  március 18. között.
 
A beiratkozáshoz szükséges iratok:
 
  • hivatalos beiratkozási kérvény,
  • a gyerek születési bizonyítványa – eredeti és fénymásolat,
  • a szülő személyi igazolványa és annak másolata,
  • az iskola saját szempontrendszerének megfelelő igazolások,
  • pszichológiai felmérés (abban az esetben, ha a gyerek nem tölti be szeptember 1-ig a hat évet),
  • orvosi igazolás a háziorvostól,
  • az iskola és szülő közötti szerződés,
  • az iskola által szerkesztett kérdőív kitöltése.
( A kitöltendő kérdőívek az iskola titkárságán vehetők át.)
 
 
Felhívjuk a szülők figyelmét az alábbiakra:
 
Túljelentkezés esetén nem tudjuk biztosítani az igényelt tanítóhoz való bejutást.
Túljelentkezés esetén az osztályok összetételéről az iskola Vezető Tanácsa dönt.
Felkérjük a kedves szülőket, hogy a törvényes utasításokat vegyék figyelembe, és e szerint járjanak el. Továbbá megkérjük, hogy az iratkozás előtt tanulmányozzák az iskola belső rendszabályzatát, amely az iskola könyvtárában található.
A gyermekek osztályközösségbe való leosztása, valamint az idegen nyelv megállapítása szeptember elején történik.
Túljelentkezés esetén nem tudjuk biztosítani a megjelölt idegen nyelv oktatását.
 
Tájékoztató iskolánk elemi osztályainak tevékenységeiről:
 
 
 
Iskolánk elemi osztályaiban a hagyományos és korszerű módszerek ötvözésével igyekszünk biztosítani tanulóink egységes szellemi, lelki, erkölcsi nevelését és fejlődését. A szakmai szempontból gondosan kiválasztott tanítók, a szükséges alapfeltételek, a tanfelszerelések, a hangulatos osztálytermek mind ezt a célt szolgálják.
Fontos célkitűzésünk a tehetséggondozás, amely állandó és megtervezett tevékenység formájában történik. A tanítók és a Balázs Ferenc Oktatási Központ munkatársai a tehetséges gyermekeknek anyanyelvből (beszédművelés, szövegértés, helyesírás) és matematikából térítésmentesen külön foglalkozásokat szerveznek.
A tehetséggondozás mellett felzárkóztató tevékenységeket tartunk, melyekkel elősegítjük a román nyelv tanulását és a helyesírás fejlesztését.
Választott tantárgyként/programként ajánljuk: a blockflöte- és néptáncoktatást, a képzőművészeti kört, a tehetséggondozást, a sportjátékokat. A fent említett programokat az egyház és a szülők anyagi támogatásával működtetjük.
A délután folyamán az Instrumentor Egyesület magánúton zongora- és gitároktatást biztosít.
Iskolánkban intenzív angol és német nyelvoktatás folyik: E-I-II. osztályokban heti 2 órában, III-IV. osztályban heti 4 órában. Ezt a programot a szülők és az állam anyagi támogatásával valósítjuk meg.
Az iskolai programon belül - amennyiben igény van rá, és a szülő anyagilag támogatja - ebédet is biztosítunk, majd ezt délutáni foglalkozás (lazító játékok, lecketanulás) követi a tanítónő felügyelete alatt, délután 4 óráig. 
Tanulóink minden évben anyanyelvi versenyeken, sportnapokon, különböző versenyeken (matematika, szövegértés, helyesírás), általános műveltségi vetélkedőn  vehetnek részt.
Szülőkkel, nagyszülőkkel együtt ünnepeljük a karácsonyt és tartjuk a farsangot. A tanév végéhez közeledve vallástáborra kerül sor, amelynek célja a közösségépítés és a vallásos-erkölcsi nevelés. A tanévet osztályszintű kirándulásokkal, ünnepélyekkel zárjuk.
 
 
 
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
FaLang translation system by Faboba