Tájékoztató

iskolánk elemi osztályainak tevékenységeiről

Iskolánk elemi osztályaiban a hagyományos és korszerű módszerek ötvözésével igyekszünk biztosítani tanulóink egységes szellemi, lelki, erkölcsi nevelését és fejlődését. A szakmai szempontból gondosan kiválasztott tanítók, a szükséges alapfeltételek, a tanfelszerelések, a hangulatos osztálytermek mind ezt a célt szolgálják.

Fontos célkitűzésünk a tehetséggondozás, amely állandó és megtervezett tevékenység formájában történik. A tanítók és a Balázs Ferenc Oktatási Központ munkatársai a tehetséges gyermekeknek anyanyelvből (beszédművelés, szövegértés, helyesírás) és matematikából térítésmentesen külön foglalkozásokat tartanak.

A tehetséggondozás mellett felzárkóztató tevékenységeket tartunk, melyekkel elősegítjük a román nyelv tanulását és a helyesírás fejlesztését.

Választott tantárgyként/programként ajánljuk: a blockflöte és néptáncoktatást, a képzőművészeti kört,a tehetséggondozást, a sportjátékokat. A fent említett programokat az egyház és a szülők anyagi támogatásával működtetjük.

 1839_jzsuk2012_foto_biro_istvan  1916_jzsuk2012_foto_biro_istvan
 2002_jzsuk2012_foto_biro_istvan  1868_jzsuk2012_foto_biro_istvan
 2090_jzsuk2012_foto_biro_istvan  2103_jzsuk2012_foto_biro_istvan

Ugyanakkor a délután folyamán az Instrumentor Egyesület magánúton zongora- és gitároktatást biztosít.

Iskolánkban intenzív angol és német nyelvoktatás folyik: E-II. osztályban heti 2 órában, III-IV. osztályban heti 4 órában. Ezt a programot a szülők és az állam anyagi támogatásával valósítjuk meg. Igény estén, tanórák után, lehetőség nyílik a második nyelv tanulására is, amit a szülők külön fizetnek.

Az iskolai programon belül - amennyiben igény van rá, és a szülő anyagilag támogatja ezt -ebédet biztosítunk, majd ezt délutáni foglalkozás (lazító játékok, lecketanulás) követi a tanítónő felügyelete alatt, délután 4 óráig. 

Tanulóink minden évben maratoni meseolvasáson , sportnapokon, különböző tantárgyversenyeken (matematika, szövegértés, helyesírás), általános műveltségi vetélkedőn  vehetnek részt.

Szülőkkel, nagyszülőkkel együtt ünnepeljük a karácsonyt és tartjuk meg a farsangot. A tanév végéhez közeledve vallástáborra kerül sor, amelynek célja a közösségépítés és a vallásos-erkölcsi nevelés. A tanévet osztályszintű kirándulásokkal, ünnepélyekkel zárjuk.

FaLang translation system by Faboba