Hírek

Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája

Bővebben...:

Földes László Hobo Kolozsváron - Közönségtalálkozó

Bővebben...:

7-8 heti tudománykör elemistáknak

Bővebben...:

Pénzmágnes-Kulcs

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

A 2015-2016-os tanévben induló előkészítő osztályokba bejutott gyerekek névsora megtekinthető itt.

Azok a szülők, akik ebben a tanévben iratják előkészítő osztályba gyermekeiket, február 19.-én délután 15 és 17 óra között találkozhatnak Bárdos Réka és Pásztori - Kupán Zita tanítókkal, illetve megtekinthetik az osztálytermeket, melyekben a következő tanév előkészítő osztályai lesznek.

Tájékoztató iskolánk elemi osztályainak tevékenységeiről:

Iskolánk elemi osztályaiban a hagyományos és korszerű módszerek ötvözésével igyekszünk biztosítani tanulóink egységes szellemi, lelki, erkölcsi nevelését és fejlődését. A szakmai szempontból gondosan kiválasztott tanítók, a szükséges alapfeltételek, a tanfelszerelések, a hangulatos osztálytermek mind ezt a célt szolgálják.
Fontos célkitűzésünk a tehetséggondozás, amely állandó és megtervezett tevékenység formájában történik. A tanítók és a Balázs Ferenc Oktatási Központ munkatársai a tehetséges gyermekeknek anyanyelvből (beszédművelés, szövegértés, helyesírás) és matematikából térítésmentesen külön foglalkozásokat tartanak.
A tehetséggondozás mellett felzárkóztató tevékenységeket tartunk, melyekkel elősegítjük a román nyelv tanulását és a helyesírás fejlesztését.
Választott tantárgyként/programként ajánljuk: a blockflöte és néptánc oktatást, a képzőművészeti kört, a tehetséggondozást, a sportjátékokat. A fent említett programokat az egyház és a szülők anyagi támogatásával működtetjük.
Ugyanakkor a délután folyamán az Instrumentor Egyesület magánúton zongora- és gitároktatást biztosít.
Iskolánkban intenzív angol és német nyelvoktatás folyik: E-II. osztályban heti 2 órában, III-IV. osztályban heti 4 órában. Ezt a programot a szülők és az állam anyagi támogatásával valósítjuk meg.
Az iskolai programon belül - amennyiben igény van rá, és a szülő anyagilag támogatja ezt - ebédet biztosítunk, majd ezt délutáni foglalkozás (lazító játékok, lecketanulás) követi a tanítónő felügyelete alatt, délután 4 óráig.
Tanulóink minden évben maratoni meseolvasáson , sportnapokon, különböző tantárgyversenyeken (matematika, szövegértés, helyesírás), általános műveltségi vetélkedőn vehetnek részt.
Szülőkkel, nagyszülőkkel együtt ünnepeljük a karácsonyt és tartjuk meg a farsangot. A tanév végéhez közeledve vallástáborra kerül sor, amelynek célja a közösségépítés és a vallásos-erkölcsi nevelés. A tanévet osztályszintű kirándulásokkal, ünnepélyekkel zárjuk.

Tudnivalók a 2015-2016-os tanév előkészítő osztályába történő beiratkozásról:

Iskolánk a 2015-2016-os tanévben két előkészítő osztályt indít:
• E. A osztály (német nyelvoktatás),
• E. B osztály (angol nyelvoktatás).
Az iskolánkba való felvétel a minisztérium által kiadott módszertan alapján történik.

Beiratkozni az iskola titkárságán február 23-tól, naponta 8 és 20 óra között lehet, valamint szombaton 8 és 13 óra között.

Szükséges iratok a beiratkozáshoz:
• hivatalos beiratkozási kérvény,
• a gyerek születési bizonyítványa – eredeti és fénymásolat,
• a szülő személyi igazolványa és annak másolata,
• pszichológiai felmérés (ha szükséges),
• orvosi igazolás,
• az iskola által szerkesztett kérdőív.
( A kitöltendő kérdőívek megtalálhatók az iskola titkárságán.)

Felkérjük a kedves szülőket, hogy a törvényes utasításokat vegyék figyelembe, és a szerint járjanak el. Továbbá megkérjük, hogy az iratkozás előtt tanulmányozzák az iskola belső rendszabályzatát, amely az iskola könyvtárában található.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

FaLang translation system by Faboba
December 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6