Hírek

Pénzmágnes-Kulcs

Bővebben...:

The Duke of Edinburgh's International Award

Bővebben...:

Kedves Szülők, Kedves jövendőbeli előkészítős Diákok!

Bővebben...:

ADVENTI HÍRNÖK, FRISS FENYŐÁG

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

A 12. Filmtettfeszt — Magyar Filmnapok október 4–7. között zajlott Kolozsvár három pontján: Győzelem mozi, Insomnia kávéház, Sapientia EMTE (Óvári-terem). Aki csak  tehette, úgy intézte ügyes-bajos dolgait, hogy legalább pár filmet megnézhessen. Így mentem el én is hetedmagammal a Kaland című filmre, amely Márai Sándor könyve alapján készült. 

Eleinte kicsit unalmasnak tűnhet a film, de ha nyitottak vagyunk rá, egyre érdekesebbnek bizonyul, ahogyan ki nem mondott üzenetét megértjük.

A történet egy klinikán kezdődik, ahol dr. Kádár Péter professzor, sikeres és híres orvos kollégáját, Zoltán doktort kinevezi a klinika újonnan megnyitott és legkorszerűbb berendezésekkel ellátott laborjának igazgatójává. A fiatal férfi küzd a lelkiismeretével, de végül nem fogadja el, inkább bejelenti, hogy elhagyja Budapestet és Itáliába megy. A professzor sejti, hogy nő van a dologban, csak azt nem tudja, hogy kicsoda. Amikor hazamegy, házvezetőnője, Nono rávezeti arra, hogy fiatal felesége, Anna, aki korát tekintve a lánya is lehetne, éppen szökni készül. A professzor titokban elveszi az útlevelet és a jegyet, majd a miniszter partijára megy Annával. Itt derül ki a néző számára, amit már sejthetett, hogy Zoltán doktornak és Annának viszonya van, s együtt akarnak Itáliába menni. A nő nem akar úgy elmenni, hogy ne szóljon férjének, de nem talál rá megfelelő alkalmat. Amíg a professzor tizenegy éve nem látott hajdani orvostársával beszélget, Anna tánc közben elájul. Amikor beviszi a klinikára és megvizsgálja, kiderül, hogy a nőnek súlyos betegsége van. Hogy mi lesz ezután? Meggyógyul-e Anna vagy sem? Elszökhetnek-e Zoltánnal, vagy örökre kénytelen lesz férje melletti szomorú és monoton életét folytatni? Megtudhatod, ha megnézed ezt a nagyszerű, sokatmondó filmet!

Ez a magyar, romantikus filmdráma, melynek főszerepeiben Gerd Böckmannt, Marozsán Erikát, Csányi Sándort és Törőcsik Marit láthatjuk, nem a néző szórakoztatását szolgálja, sokkal inkább példát mutat és hátborzongatva gyönyörködtet.

 

 Megjelent: Cipó, 2012. október, 14.

FaLang translation system by Faboba
December 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6