Hírek

Pénzmágnes-Kulcs

Bővebben...:

The Duke of Edinburgh's International Award

Bővebben...:

Kedves Szülők, Kedves jövendőbeli előkészítős Diákok!

Bővebben...:

ADVENTI HÍRNÖK, FRISS FENYŐÁG

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Öltözködés… talán az egyik legkínosabb, ugyanakkor legaktuálisabb téma a suliban! Van, akinek sikerül, de van, akinek nem, de mindenki megpróbálja, hátha kijön valami egészen jó, izgalmas összeállítás. Az izgalmas talán nem mindig jó értelemben, de már megszoktuk. Hawaii nadrág mindenféle színben, szandál zoknival, időnként fehérrel, a póló egy hozzá nem illő felsővel. Szerencsére ezek az extrém esetek, de nálunk ritkán fordulnak elő, de ha mégis, ez a cikk azért van, hogy megpróbáljuk menteni a menthetetlent!
Először is tisztázni kell, hogy itt nem divatról, hanem stílusról beszélünk, és igen, van különbség a kettő között! A divat az, amit magunkhoz tudunk alakítani, és az adott divathullámból ki tudjuk ragadni azt, ami hozzánk illik, és itt jön be a stílus a képbe, mert a stílus az az, ami segít ennek a megvalósításában. Lehet egy velünk született hatodik érzék, de egy kis erőfeszítéssel mindenki elsajátíthatja! Egy pár apró szabály betartására van szükség, és önmagunk ismeretére. Ha nem ismerjük önmagunkat, akkor nem is lehet saját stílusunk, ez logikus, mert a stílus a személyiségünket tükrözi.
Ha az egyenruháról van szó, akkor egyszerűen magunkra formálhatjuk, és nem gátol minket abban, hogy kifejezzük magunkat, ahogy ezt sokan gondolják. Most legyünk komolyak,  nem mindig a pólónak kell lennie a középpontban. A titok abban áll, hogy nem a pólót kell találtatni a többi ruhához, hanem a pólóhoz kell a többi ruhadarabot, de ehhez is van néhány szabály, de elrettentő példa is.Egy pár tippem lenne azzal kapcsolatban, hogy hogy találd meg a saját stílusod! Először is attól függ, hogy te mivel szeretsz foglalkozni szabad-idődben,  melyek a kedvenc színeid, a zenei stílusod, milyen típusú ember vagy. Nagyon sok minden lehet befolyásoló tényező!
Az egyik szabály a színekre vonatkozik! Van néhány szín, amely egyáltalán nem talál a másikkal, például a rózsaszín a pirossal, ha nagyon ragaszkodsz ezekhez a színekhez, akkor egyik nap felveheted a piros pólód például egy fekete vagy sötétkék felsővel, és másnap a rózsaszínű felsőd alá felvehetsz egy fekete, fehér, vagy akár zöld pólót is. Egy másik dolog, ami ugyanebbe a kategóriába tartozik az az, hogy soha ne legyünk egy színben, lehet kombinálni a színeket, mert senki sem egy egyszínű személyiség, hanem mindenkinek vannak színfoltjai, ezért az öltözetünkben is próbáljuk ezeket bevinni!
Hawaii nadrág suliban kizárva! Nem a strandon vagyunk! Egy intézmény, ahol megértem, hogy sok időt töltünk, és tényleg már egy olyan hely, ahol otthon érezzük magunkat, de azért meg kell adni a minimális tiszteletet.
Soha, de tényleg soha sem szabad szandált zoknival felvenni! Ezt már említettem, de nem árt újra emlékeztetni! Őszintén ez az egyik legnagyobb hiba, amit el lehet követni, nem csak a suliban, mindenhol érvényes! A szandál arra van, hogy a lábunk ne forrjon fel a melegtől, és ezért nyitott, nem kell bele zokni, és ha fázik a lábad, akkor vegyél fel egy zártabb cipőt, és így nem teszed magad nevetségessé!
A túl kihívó öltözet nem stílusos, hanem inkább ízléstelen! Ehhez nem kell magyarázat, mindenki tudja, hogy hol van a határ, és ezt semmiféleképpen nem szabad túllépni! Néha jó a kevés, de az is sok(k), ha túl kevés!  
Ez néhány jó tanács, amit hasznos megfogadni, meg a szabályokat sem árt betartani ahhoz, hogy stílusosan, a személyiségünket tükrözve öltözködhessünk a suliban!
 
Megjelent: Cipó, 2012. október, 8-9. 
FaLang translation system by Faboba
December 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6