Hírek

2. heti gyümölcsnap

Bővebben...:

Xantus János környezetismereti vetélkedő

Bővebben...:

Modern narancslé-facsaró autómata a JZSUK-ban

Bővebben...:

Bentlakási közös hétvége

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

A gólyaavatás...
 
 
 
Végre megérkezett a nagy nap....a kollégiumi napok csúcspontja. Nagyon izgatottan készülődtünk rá, de valahol belül elfogott a bizonytalanság , ez volt az első élményünk a kollégiumban, s nem tudtuk mire várjunk. Végül kiderült, hogy nem is volt annyira vészes, sőt nagyon jól szorakoztunk.
 
Egy tizedikes diák: ,, Nagyon vagány volt. Minden dícséret megílleti a tizenkettedikeseket." Nagyon eredetiek és szórakoztatóak voltak a próbak. Szóval bátran mondhatjuk, hogy a közönség is nagyon jól szorakozott, nem csak mi. Sokak szerint, több szivatás járt volna. 
 
Ami biztos az az, hogy rövd volt, de jóJ. Különös képpen az éneklés tetszett legtöbbünknek, mivel mi szeretünk táncolni, énekelni és szerepelni. Gyerekjáték volt ez nekünk... mégnagyobb élmény volt, amikor levetítették nekünk a produkcióinkat és jónagyokat kacaghattunk amikor láttuk, hogy mennyire jól áll nekünk, ha Guţa érdekes szerelmes dalocskáira riszáljuk magunkat. Ami még ennél is érdekesebb volt, az a járókelők reakciója volt számunkra, mert miközben előadtuk magunkat nem igazán figyeltünk rájuk, s a felvételen láthattuk mennyire élvezték az előadásainkat.
 
A második próba már egy nagyobb feszűltségű volt és több odafigyelést igényelt, ugyanis nem türelmes ügyfelekről volt szó akik a borbélyra várnak, hanem óriásira felfújt, színes lufikról, akik nem lévén türelmesek azonnal ki (kellett volna) pukkadjanak mérgükben. A gólya-borbélyok azonban ügyesettünk k voltak s részben elkerülték a rossz munkáért járó büntetést.
 
A kezes-lábas próba sem bizonyult nagy nehézségnek, egy kis gondolkodás kellett hozzá...és meglett. Ezen a próbán is átment mindeki sikeresen.
 
Az utolsó próba becsapós volt, mert csak egy ártatlan kérdést tettek fel, éspedig azt, hogy a felállított pároknak melyik testrésze tetszett a legjobban. Kinek a szeme, kinek a haja, a füle vagy épp a melle. A becsapás az volt, hogy a kedvelt testrészt fogva kellett táncikálni. 
 
A folytatásban pedig annak, aki nem volt képes vigyázni a rábízott tojáskára feltevődött egy kérdés, ám kevesen tudtak válaszolni.
 
A próbák után immár a kollégistákká avattak, s ennek hivatalos okmányt is kapunk erre, egy szép emléklapot, amire valami érdekes ábrák voltak rajzolva s megfurcsább szöveg volt írva. Egyesek úgy próbálták megfejetni, hogy ford1tva olvasták, gondolván, hogy ez valami titkos írás, de kiderült, hogy mégsem.
 
És ekkor jött a csalódás és az ismert kérdés:,,Csak ennyi volt?" 
 
A lényeg, hogy ügyesek voltunk és minden póbát sikeresen teljesítettünk. Vár ránk a királylány keze, vagy inkább a KOLLÉGISTA HIVATÁS, mert ha jól belegondolunk ez valójában egy hivatás, egy küldetés: ebben a négy évben tanulunk, engedjuk kibontakozni tehetségeinkat, jókat szorakozunk, együtt órákon is kell lennünk és majd valószínüleg jókat röhögünk még egymáson is...azért lesz minden ebben a négy évben.
 
És akkor négy év után kopogtat az érettségi, s utána majd kicsit fellélegezve de nosztalgiázva mondhatjuk: ,,Küldetés teljesítve!" A java úgyis még csak az után jön.
 
 
 
                                                Kolozsvári Alida, IX. H
FaLang translation system by Faboba
Október 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4