Hírek

Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) középiskolás program döntője

Bővebben...:

Könyvkapkodó

Bővebben...:

Milan Dzilsky Slovak motorbiker's presentation about Siberia

Bővebben...:

9-10. heti gyümölcsnap

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Minden évben iskolánkat is meghívják e rendezvényre, melyet a Magyar Kultúra Napja alkalmából és amelyet Majó Julianna zenetanárnő kíséretével meg is tisztelünk jelenlétünkkel. 

Így történt ez, hogy ebben az évben is meghívót kapott iskolánk, így szintén a zenetanárnővel  hat diák, három versmondó: Popa Tímea, Sándor Zsuzsa és Fóris-Ferenczi Gábor és három népdalénekes, Fóris-Ferenczi Johanna, Kolozsvári Alida és jómagam, Fekete Ágnes-Heini részt vettünk a versenyen. 

Péntek délelőtt indultunk, miután a szülői beleegyzések ellenőrzése megtörtént, a kellemetlenségek elkerülése végett. Hosszú út után estére megérkeztünk. Ekkor elszállásoltak, vacsoráztunk, majd Frisch Oszkár szervező meghívott otthonába. A látogatás után már nagyon fáradtak és álmosak voltunk, így amikor szállásunkravisszaérkeztünk, nem kellett sok altatás, hamar elaludtunk. Másnap reggelizés után reggelizés után mindenki készülődött: a szavalók a verseiket, míg a népdalénekesek előbb bemelegítettek, majd énekelgetni kezdünk. Ezután átmentünk a Kultúrházba, ahol a rendezvény zajlott. Előbb a megnyitón vettünk részt, majd mindeki megkereste a maga termét, aztán sorshúzás után megkezdődött a verseny. 

A megmérettetés után kis szünet következett, amikor éhünket, szomjunkta olthattuk s közben vártuk az eredményhírdetést.  Kis idő múlva, a díszterembe vonultunk, ahol a díjak kiosztására került sor. Ekkor derült ki, hogy nem vallottunk szégyent, hisz három díjat is hazahozhattunk: a versmondók kettőt, Popa Tímea a második, míg Fóris-Ferenczi Gábor az első helyezést, a népdalénekesek közül pedig jómagam Szécsény város különdíját kaptam. Ám akik nem kaptak díjat, ők is nagyon ügyesen szerepeltek. A díjkiosztás után megnéztünk egy 6OO éves templomot, majd ebédeltünk és egy rövid pihenő után egy gálaesten s az ezt követő bálon vettünk részt. 

Egy kis szorakozás után visszaérkeztünk pihenőhelyünre. Másnap reggeli után összecsomagoltunk és indultunk hazafele. Estére szerencsésen hazaérkeztünk. Így folyt le a  január 24 és 25 közötti hétvége.

Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen. Köszönjük Majó Julianna zenetanárnőnek, hogy mellénk állt, segített és elkísért, Balbuka Csaba söfőrnek pedig, hogy biztonságban elvitt majd visszahozott.

 

                                                            Fekete Ágnes-Heini, XI. H   

FaLang translation system by Faboba
December 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6