Hírek

Pénzmágnes-Kulcs

Bővebben...:

The Duke of Edinburgh's International Award

Bővebben...:

Kedves Szülők, Kedves jövendőbeli előkészítős Diákok!

Bővebben...:

ADVENTI HÍRNÖK, FRISS FENYŐÁG

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Eh, ez is eltelt. Sokat ijesztgettek vele, de mi merészen vettük az akadályokat, és nem vallottunk szégyent. Szerintünk sokkal nehezebb dolguk volt a szervezőknek, mint nekünk, de a lényeg az, hogy minden jól ment.

            Hogy miről is van szó? A nagykorúsításról. Mert elvégre már mind tizennyolc évesek elmúltunk, tehát szavazhatunk, elvégezhetjük a sofőriskolát és szülői beleegyezés nélkül utazhatunk  külföldre, most már nem kell hazudjunk a kocsmákban, hogy otthonfelejtettük a személyinket-már csak azért sem, mert mi nem járunk oda!), mégis, szükség volt arra, hogy egy pár próbán áthaladva bebizonyítsuk: mi biza meg fogjuk állni a helyünket a nagybetűs Életben!

            Az áhitat nagyon szép volt, és kellemes, de mégis szorongó érzéssel voltunk a figyelem középpontjában. A papagájok is megilletődve hallgattak(Paco és Paula, akiket a tizenegyedikesek a gondjainkra bíztak). Majd a sorfal mentén a tornaterembe érkeztünk, ahol először a tizenegyedikesek filmje mutatott egy elég szomorú jövőképet rólunk (belőlünk majd WC-pucoló, jegyárus, utcaseprő, jegykezelő, biztonsági őr, TV-bemondó, rendőr válik.A társadalom életében mind fontos szerepet játszunk majd, közös vonásunk az, hogy megbuktunk az érettségin. Ez után jöttek is a próbák. Például az, amit a szervezők IQ-tesztnek neveznek. Hát, igazán nem rólunk szólnak az eredmények: a kérdések általános műveltséget mértek fel, és ha ebből a többiek IQ-t tudtak számolni, akkor joggal pályázhatnak a Nobel-díjra.:)

            Bizonyítottuk, hogy mi igenis tudunk hagymét pucolni, vasalni, szeget egyenesíteni, és hogy jók leszünk majd akkor is, ha házimunkára kerül a sor. És tudunk hullahopp karikázni szoknyában, és ugrókötelezni, egyszóval ha nem megyünk át az érettségin, elmehetünk a cirkuszba mutatványosnak. S ha majd eljutunk a párválasztáshoz, válogatott szavakkal is szerelmet fogunk tudni vallani.

            Jó volt. De kicsi volt, és elfogyott. Nem csak a nagykorúsítás, nem csak a buli, hanem ez a négy év is. Jó volt veletek. Mi minden jót kívánunk nektek, magunknak meg sok sikert!

 

 

                                                                                                            Deák Anna, XII. R

FaLang translation system by Faboba
December 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6