Hírek

Ifjúsági Tudományos és Innovációs tehetségkutató Verseny díjazása

Bővebben...:

Vallástábor

Bővebben...:

Joule 200 - Rendhagyó fizikaóra a VII.B-ben

Bővebben...:

Csillagszerző Matematikaverseny országos döntő

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Idén először kerültek megrendezésre  a Körmöczi János napok a János Zsigmond Unitárius Kollégium szervezésében. Amint az a névből is látszik, általuk Körmöczi Jánosra emlékeztünk, aki nem csak tudós, de igazgató és püspök is volt. Hangoztatta, hogy a fizikát nem lehet kísérletek nélkül tanulni és megérteni. 

Ez az elv játszotta a főszerepet a megrendezett kétfordulós versenyen, ahol a diákok érdekes és tanulságos kísérleteket mutathattak be, az első fordulóban diáktársaiknak, majd a  fizika egyetem hallgatóinak.

A verseny első része a János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében zajlott, ezen a kollégium diákjai vettek részt, nem csak azok, akik kísérletet akartak bemutatni, de a IX. ,X. ,XI. ,XII. osztályos reál tagozatos tanulók is. Ők kétféleképpen csoportosultak: négy négytagú csoport versenyzett, a többiek pedig négy csoportot alkotva pantomin feladványokat adtak elö, természetesen fizikai jelenségekkel kapcsolatban. A négytagú csoportoknak a kísérletekkel kapcsolatos kérdésekre kellett írásban válaszolniuk.

A második szakasz már megyei szintű volt, és a Kollégium fizika laboratóriuma adott helyett ennek a fordulónak. A fizika egyetem hallgatói zsűrizték a rendkívül érdekes kísérleteket. Nehéz döntésük volt,  de valószínüleg mindenki elégedetten távozott. 

Az idei Körmöczi napok bizonyították a kísérleti fizika fontosságát, de nem utolsó sorban szorakozást is nyújtott, ezért valószínű, hogy először, de nem utoljára kerültek megrendezésre.

          

 

Péntek Borbála 
X.R   
FaLang translation system by Faboba
Június 2018
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1