Hírek

Bentlakás szobabeosztás

Bővebben...:

Az előkészítő osztályok névsora

Bővebben...:

Látogatás a kolozsvári Román Nemzeti Bank épületébe XI.R

Bővebben...:

Nyolcadikosok Ballagása és ünnepi műsora

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

XI. Atlantisz harangoz országos  szavalóverseny

A derű és harmónia jegyében szervezett idén Atlantisz harangoz országos versmondó vetélkedőt versszerető diákoknak a János Zsigmond Unitárius Kollégium és a Phoenix Könyvház. A tizenegyedik alkalommal megrendezett vetélkedő péntek délutáni nyitó zenés áhítata, köszöntései, az asztalon égő gyertyák, szavalatok, a gyermekkórus dalai mind-mind meghitté varázsolták az ünnepi pillanatokat.

atlantisz 2011_bi-0154

atlantisz 2011_bi-4586

Popa Tímea egykori Atlantisz-díjazott diák szavalata és Molnár Imola IV. éves teológiai hallgató áhítatát követően Solymosi Zsolt iskolalelkész, a verseny szervezője szólt a résztvevőkhöz. Elmondta: ismét egy új világot teremtettek idén Atlantisz harangjai.

atlantisz 2011_bi-0166

A tanügyminisztérium képviseletében, Váradi Izabella tanácsos egykori szavalóként szólt a versenyző diákokhoz. - Egykori önmagam látom bennetek, és ahogy az idő telik, az embernek ez egyre jobban esik, mert az a kényszerképzete támad, hogy még mindig van köze hozzátok - mondta. - Bízom abban, hogy közöttetek vannak leendő kollégáim, magyartanárok és utódaim is - tette hozzá. A tanácsos ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az előző évektől eltérően idén a minisztérium nem támogatta az országos versenyt, és biztosította a szervezőket arról, hogy mindent megtesz azért, hogy jövőben ezt a mulasztást orvosolják.

atlantisz 2011_bi-0230

atlantisz 2011_bi-0161

Szilágyi Mátyás főkonzul szerint fontos a játékosság, hogy az ember a mindennapi küzdelmeire játékos emberként tudjon felkészülni. - Meg kell találni a derűhöz, vidámsághoz, játékossághoz vezető utat, és erre a költészet különösen jó eszköz - hangsúlyozta.

atlantisz 2011_bi-4608

A verseny idei zsűrije - László György író, Kocsis Tünde szabadúszó rendező és Kelemen Attila Csongor színművész, teológiai hallgató - idén is különböző szempontok alapján értékelte a szavalókat. Kocsis Tünde a megnyitón azt tanácsolta a versenyzőknek, hogy a lélekből fakadó érzéseket próbálják meg előadni. Elmondta: a bírálózbizottság egyaránt figyel a versértelmezésre, az előadásmódra, a versválasztásra, a helyes és tiszta magyar beszédre.

 atlantisz 2011_bi-4614

A kollégium Péterffy Gyula gyermekkarának Majó Julianna karnagy vezetésével előadott, tematikához illő, tiszta dalai és Szabó Brigitta egykori díjazott szavalata zárták a péntek délutáni megnyitót, amelyet Verses lelkek, lelkes versek – ismerkedő est követett az iskola alagsori tantermében.

atlantisz 2011_bi-4621

A szombati megmérettetés a délutáni gálaműsorban, díjkiosztásban teljesedett ki, amikor a zsűri tagjai felhívták a figyelmet a gyakran előforduló hibákra és értékelték az elhangzott produkciókat. Az ország minden szegletéből összesereglett diák és kísérőtanár oklevéllel térhetett haza, a díjazott diákok számára pedig év végén a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség is hivatalos oklevelet állít ki.

3

A 9-10 osztályos kategóriában első díjat kapott Buchmann Wilhelm Kolozsvárról, második díjat érdemelt Szabó Rita Csíkszeredából, harmadik díjban részesült Stefán Renáta Szovátáról. László György különdíját Balogh Katalin kapta Szilágycsehből, de különdíjban részesült Bakó Réka Szászrégenből, Szántó Ágota Csíkszeredából, Báthori Emma Tordáról és Balogh Emőke Székelykeresztúrról.

5

A 11-12-es kategóriában első díjat nyert Sándor Zsuzsa Kolozsvárról, második díjas lett Popa Márta Annamária Kolozsvárról, harmadik díjat kapott Molnár Erika Csíkszeredából. Különdíjat vehetett át Ghinea Lóránd Sepsiszentgyörgyről és Kacsó Réka Marosvásárhelyről.

6

Forrás: Szabadság napilap, írta Dézsi Ildikó, a fotókat készítette Harmath Zsófia 

FaLang translation system by Faboba
Október 2019
H K Sz Cs P Szo V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3