Hírek

Tudnivalók az óvodai beiratkozásról

Bővebben...:

IX. Teológia (Humán) osztályba iratkozók figyelmébe

Bővebben...:

Tudnivalók az érettségi vizsgáról

Bővebben...:

Beiratkozás az ötödik osztályokba

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Idén először kerültek megrendezésre  a Körmöczi János napok a János Zsigmond Unitárius Kollégium szervezésében. Amint az a névből is látszik, általuk Körmöczi Jánosra emlékeztünk, aki nem csak tudós, de igazgató és püspök is volt. Hangoztatta, hogy a fizikát nem lehet kísérletek nélkül tanulni és megérteni. 

Ez az elv játszotta a főszerepet a megrendezett kétfordulós versenyen, ahol a diákok érdekes és tanulságos kísérleteket mutathattak be, az első fordulóban diáktársaiknak, majd a  fizika egyetem hallgatóinak.

A verseny első része a János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében zajlott, ezen a kollégium diákjai vettek részt, nem csak azok, akik kísérletet akartak bemutatni, de a IX. ,X. ,XI. ,XII. osztályos reál tagozatos tanulók is. Ők kétféleképpen csoportosultak: négy négytagú csoport versenyzett, a többiek pedig négy csoportot alkotva pantomin feladványokat adtak elö, természetesen fizikai jelenségekkel kapcsolatban. A négytagú csoportoknak a kísérletekkel kapcsolatos kérdésekre kellett írásban válaszolniuk.

A második szakasz már megyei szintű volt, és a Kollégium fizika laboratóriuma adott helyett ennek a fordulónak. A fizika egyetem hallgatói zsűrizték a rendkívül érdekes kísérleteket. Nehéz döntésük volt,  de valószínüleg mindenki elégedetten távozott. 

Az idei Körmöczi napok bizonyították a kísérleti fizika fontosságát, de nem utolsó sorban szorakozást is nyújtott, ezért valószínű, hogy először, de nem utoljára kerültek megrendezésre.

          

 

Péntek Borbála 
X.R   
FaLang translation system by Faboba
Június 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5