Hírek

Bentlakás szobabeosztás

Bővebben...:

Az előkészítő osztályok névsora

Bővebben...:

Látogatás a kolozsvári Román Nemzeti Bank épületébe XI.R

Bővebben...:

Nyolcadikosok Ballagása és ünnepi műsora

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Iskolánkbanegy új esemény kezd hagyománnyá fejlődni. Idén második alkalommal szerveztükmeg a Körmöczi Napokat. Amint tudjátok a Körmöczi Napok fizikai kísérletekbemutatásáról szólnak.

Tavalyhozképest sokkal érdekesebben zajlottak a fizikának szentelt napok. Első nap,pénteken, a folyosókra kipakolt padokon elhelyezkedve mutattuk bekísérleteinket, melyeket tanárok és diákok egyaránt értékeltek és élveztek. Azértékelést szószórosan kell venni, hiszen mindenki meg kellett mondja, hogymelyik volt a kedvenc kísérlete. A legsikeresebb és legösszetettebb kísérleteket másnap a Körmöczi János Kísérleti Fizikaverseny megyei szakaszán is bemutattuk.

Előzőnaphoz képest a megyei szakasz a fizika laborban zajlott. Mivel megyei szintű versenyegyértelmű, hogy más iskolákból és városokból is jöttek versenyzők, akik sokkalnagyobb számban jelentek meg, mint tavaly. Rengeteg érdekes kísérletetláthattunk: rakéták, hangszórók, légpárnások, tancoló folyadékot, stb. Aszínvonal sokat emelkedett a tavalyihoz képest és ez még csak a második alkalomvolt

Jövőrereméljük, hogy még ennél is érdekesebb körülmények között, még több kísérlettelés még több más városból érkző diákkal találkozhatunk a fizika napjain. Addig is mindenki járjon nyitott szemekkel,mert a fizika mindenhol ott van és egy egyszerű tárgyból is nagyszerű dolgokatlehet kihozni.

Simon Katalin

XI.R

Képek a 2010-es Körmöczi János Napokról

Képek a 2010-es megyei Körmöczi János kisérleti versenyről

FaLang translation system by Faboba
Október 2019
H K Sz Cs P Szo V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3