Hírek

Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) középiskolás program döntője

Bővebben...:

Könyvkapkodó

Bővebben...:

Milan Dzilsky Slovak motorbiker's presentation about Siberia

Bővebben...:

9-10. heti gyümölcsnap

Bővebben...:

Legfrissebb videó

Támogatóink

Kedves Szülők!

  Ezt a nehány gondolatot úgy vetem papírra, mint szülő, ugyanakkor tanuja vagyok az iskolában zajló mindennapi életnek is.

   Nemrég egy olyan kezdeményezésnek voltunk résztvevői, melyet csak dícsérettel lehet emlegetni.Gondolok itt azokra az előadásokra, melyeket Kurdics Mihály magyarországi nyugalmazott ezredes tartott a drogokról és Solymosi Zsolt lelkész-tanár az alkoholizálás némely vonatkozásairól.

    Mindkét téma sajnos aktuális, bármennyire is kapálózunk ellene. Mivel mindennapjaink nem olyan gondtalanok, ahogyan szeretnénk és állandó kihívást jelentenek a különféle élethelyzetek, ezek az előadások minket hivatottak segíteni.

    A tervek szerint kb. négy alkalomra számíthatunk évente, a feldolgozásra kerülő témák pedig azokra a problémákra, területekre vonatkoznak, amelyeket a szülők által kitöltött kérdőívek tartalmaznak.

   A szülő-gyerek-tanár háromszög stabilitását és pozitiv együttmüködését többféle képpen is elősegíthetjük. Először is legyünk őszinték! Mindenekelőtt saját magunkhoz :vegyük észre, senki nem mentes a gondoktól, de ezek csak akkor oldhatók meg, ha nyíltan felvállaljuk őket és szembenézünk az árnyékos felünkkel is.

    Az előadásokat szakemberek tartják, akik arra kötelezték el magukat, hogy legjobb tudásuk szerint segítsenek. Ne féljünk ezt a segítséget igénybe is venni! Nagyon sok hasznos információ birtokába juthatunk ezeken a találkozókon.

Ugyanakkor, ha nem felejtjük el, hogy gyermekeink a legfontosabbat képviselik életünkben és maximálisan odafigyelünk rájunk, észrevehetjük mindazt, ami zavaró tényező lehet a kiegyensúlyozott, egészséges élet rovására.

     Gondolataikat, észrevételeiket, kérdéseiket megfogalmazhatják és eljuttathatják olyanokhoz, akik szivesen segítenek. Az éberség sok kellemetlenséget, bajt megelőzhet, ha ismereteink bővülnek, könnyebben észrevehetjük, ha valami nem jól megy.

     Mindenkit szeretettel bíztatok az előadásokon való részvételre, a kérdezésre, az érdeklődésre. A nyílt kommunikáció rendkívüli módon megkönnyítheti kapcsolatainkat. Használjuk ki ezt a lehetőséget továbbra is, nagy számban, hiszen csekély az az egy-két órai befektetés ahhoz képest, hogy hosszú távon mennyi haszna van.

                                                                                Sánta Krisztina

                                                                         ( psziho-szociális tanácsadó)

 

FaLang translation system by Faboba
December 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6